Your Gold Inspire
King Of Used Like New

Bagaimana cara mengira nilai emas anda

Sejak tahun 2000, harga emas telah meningkat secara berterusan. Emas diniagakan dengan harga lebih AS$2,000 (RM8,359) untuk satu auns (28.34 gram) dalam dagangan Asia pada pagi Isnin 11 april 2022 seperti dilaporkan akhbar sinar harian. Ini terjadi ekoran tercetusnya perang antara Ukraine dan Rusia dan Ia merupakan paras tertinggi sejak September 2020. Harga itu juga meningkat disebabkan oleh pelabur mencari komoditi yang selamat kerana bimbang kesan perang terhadap ekonomi global. Pelaburan dalam logam sentiasa dianggap sebagai perniagaan yang menguntungkan, dan adalah lebih baik untuk membeli emas.

Adakah anda mempunyai beberapa barangan emas dan anda ingin menjualnya tetapi ragu-ragu nilai emas anda sendiri? Pembeli emas semakin ramai, mereka tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan. Apa yang pasti ialah, sebelum membawa barangan berharga anda kepada peniaga emas terpakai, adalah berguna untuk mengetahui dengan tepat nilainya, untuk memastikan anda menerima jumlah yang mencukupi. Mari kita cuba memahami cara menganggarkan nilainya sendiri. Jom belajar cara mengira nilai emas.

 

Formula cara kira emas

 

Semakin ramai orang memutuskan untuk menjual barang kemas emas terpakai lama, daripada menyimpannya di dalam laci kerana ia kini ketinggalan zaman atau mereka perlu kan tunai segera untuk kelangsungan hidup ataupun sebagai modal perniagaan. Pembeli emas terpakai beli emas terpakai dan mereka membayar secara tunai, menukar rantai lama, gelang emas, cincin, anting-anting kepada pelaburan baru dalam beberapa minit. Walau bagaimanapun, kita mesti berhati-hati tentang penipuan: dan cara terbaik ialah pergi ke kedai dengan maklumat dan mengetahui nilai sebenar emas anda, mengikut ilmu yang kami berikan.

 

Share this:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr

Artikel
Lain

ARTIKEL TERKINI

FOLLOW FB

GOLD PRICE 999

Last updated 14/10/2021 10:00AM

WE SELL

RM 260/g

WE BUY

RM 260/g

GOLD PRICE 916

Last updated 14/10/2021 10:00AM

WE SELL

RM 260/g

WE BUY

RM 260/g